1.kapitola: Elena Gilbert- Lockwood (a ktokoľvek s ním spojený) nie!

19.12.2012 19:48

Príbeh: Upírske denníky

Takže, toto je moja historicky úplne prvá kapitola, úplne prvej kapitolovky. Venovaná je všetkým  TVD fanúšikom, a špeciálne tým ktorí hlasovali, pre jej vznik. Snáď poteší, a prosím komenty! :-)) Poviedka je o našich hrdinoch, predtým ako sa to všetko zomlelo, tamže sa dá povedať , že sú to úplne iní ľudia. Nuž, nie som si istá, či je tento začiatok dobrý, ale snažila som sa, tak sa vám to snáď zapáči, a počkáte si aj na pokračovanie, ktoré by sa časom malo určite rozbehnúť. Tak všetkým pekný večer, a príjemné sviatky.:-)) Táto poviedka totiž je istou spomienkou na leto. Tak nech sa vám páči! :-))

( Ešte jedna drobnosť. Pre fanúšikov HP je tu dobrá správa. Okolo sviatkov pridám vianočnú poviedku HP, Harry a Ginny.)

,,Bože, nemôžem uveriť, že som dostala nové auto! Teda, tomu možno hej, ale to, že mi dali vodičák, nie! Je to úžasné!" radovala sa Bonnie, a ako bláznivá sa na mňa vyškierala. Dnes bol posledný deň letných prázdnin, zajtra sa oficiálne staneme stredoškoláčkami, smola je, že ja auto ešte nemám! Dúfala som, že ho dostanem na šetnástiny, ktoré som oslávila pár týždňov dozadu. No, nie! Najlepšia kamoška ma predbehla. Bolo iba pol desiatej ráno, a ja som mala v pláne stráviť aspoň pol dňa v posteli. Keď však Bonnie zavolala a o pár minút prifrčala v novom aute( s čím som nerátala), niekoľko minút ma prehovárala, pri čom som si musela vypočuť i zdĺhavý monológ o tom ako úžasne treba zakončiť, toto už i tak senzačné leto. Vytiahla ma z postele, dala ma dokopy, dokonca mne rozospatej, aj zbalila veci, a vyhlásila , že ak s ňou nepôjdem k jazeru, neukáže mi prekvapenie. Bola som unavená a nadurdená. Niekto ma predsa zobudil proti mojej vôli! Keď otvorila kufor na peknom belasom aute, ihneď som bola hore.

,, Bonnie! Ty máš nové auto!" zvolala som užasnuto a odradosti sa nechala objať. Cestou k jazeru, sme si pustili rádio, zrejme až príliš nahlas, pretože okoloidúci rozhorúčení, spotení ľudia, sa po nás obzerali akoby sme sa utrhli z reťaze( veď aj utrhli). Čím bližšie sme boli k jazeru, tým viac som sa mala chuť smiať. Čakal ma ďalší deň, plný zábavy, pohody a všetkého čo k tomu patrí. Zajtra ma s otvorenou náručou, privíta škola, a s ňou i nové možnosti. Bolo niečo okolo desiatej a pri jazere, bola zábava v plnom prúde. Lano povesené na konári nad vodou, bolo rozstrapkané od rúk všetkých čo sa ho držali, konár sa pod váhou Tylera Lockwooda nebezpečne prehol, skôr ako sa prelomil sa ho pustil a s výrevom pleskol na vodu, zrejme dosť štiplavého placáka. Na pár sekúnd všetci prestali dýchať. No tmavovlasá hlava sa pomaly vynorila.

,,Au," zamračil sa ,, to bolelo. A prišli sme o konár!" Bol strapatý a ešte stále sa zmätene mračil, keď pohľad obrátil na pôvabnú spolužiačku.

,,Ale, no tak! Je to iba strom! Prečo sa vždy chlapci, správate ako zvieratá? Zajtra

 sú z nás stredoškoláci, a vy sa bláznite ako malé deti!" rozhorčene zvolala sivooká blondýnka, každí ju mal 

rád, no všetci tiež vedeli , že ju hlúpe ju hnevať. Predsa len, bola nárokujúca kapitánka roztlieskavačiek, zábavná divoška, perfekcionistka a prirodzená líderka. Vynechaný fakt, šerifkina dcéra.

,,Deti!" vzdychla Caroline a objala nás s Bonnie okolo pliec. ,,Som rada, že ste prišli!" zvolala a na tvári sa jej opäť rozhostil typický reprezentatívny úsmev. ,, No tak, nestojte tu , zavediem vás k mojim veciam! Dnešok môžeme stráviť spolu!" zvolala radostne, sisla mi plece a rukou nám ukázala aby sme ju nasledovali. Ako vždy sa Caroline snažila byť až prehnane priateľská, osobne som ju mala radšej keď sa správala prirodzenejšie. No aj napriek tomu( značne k tomu prispelo vedomie, že toto dievča so mnou pieklo koláčiky z piesku) som mala Caroline Forbesovú rada ako sestru. Ja, ona a Bonnie sme boli najlepšími priateľkami odkedy sa pamätám.

,,Nemáte, kočky, opalovací krém?" prehovorila Bonnie.

,,Na by už len tebe bol?" rozrehotala sa Caroline a ja som sa potom rozosmiala s ňou, Bonnie sa na ná urazene dívala, no ani ona sa neudržala. Miesto sme mali na tráve pod zeleným stromom, bolo jednoduché posúvať sa pod ním k slniečku, a mali sme perfektný výhľad na jazero les i ostatných.

,, Hej, Forbesová! Nechceš mi natrieť chrbát?" zavolal Lockwood a on ja jeho partia sa rozrehotali. Caroline sa zatvárila šokovane, hneď na to urazene a ponížene. Na peknej fasáde však negatívne emócie dlho nevydržali.

,, Prasa!" sykla tak potichu a nenávistne , že bolo jasné komu sú tie slová určené. Zbytok doobedia sme prežili v kľude. Okolo jednej niekomu napadlo, že by nám hlad mohol prekaziť pohodu, o pár minút dorazilo k jazeru niekoľko druhov a porcii pizze.

,,Obed!" zavoňala Bonnie a vrátila sa s ananásovou a kukuricovou pizzou.

,, Nemať tú blbú diétu, dám si!" závistlivo na nás pozrela Caroline a zahľadela sa na svoje už aj tak dosť chrdé telo.

,,Tak prečo to robíš?" spýtala som sa nahnevane. Už ma unavovali tie jej večné frflania a diéty , skrátka všetky jej šibnuté nápady a plánovania, "ako ovládnuť MysticFalls high school". Prudko som sa k nej obrátila a do výstrihu svetlo modrých plaviek sa mi vykydla všetka kukurica z môjho trojuholníčka.

,,Do vody s ňou!" vykríkla Bonnie a už aj ma tie dve ťahali k vode surovo ma hodili a už som bola tam, ani som nestihla zaprotestovať. Netrvalo dlho leteli aj ony.

,,Ach! Lockwood, ty odporný slizký...!" nadávala Caroline celá mokrá, jej každodenná ranná ,vlasová a kozmetická rutina bola behom sekundy zničená. Zato Bonnie nevyzerala, že by sa hnevala, práve naopak. Smiala sa a potápala keď som videla ako si to užíva, nemohla som si pomôcť pridala som sa k nej. Chalan čo strčil do vody ju, mi bol známy iba z videnia. Mal zlatisté vlasy a svetlé ,modré oči, nemohla som si pomôcť prišloi mi akési ustarané. Bolo ho výdať v Tylerovej blízkosti, no nikdy nebol drzý ani odporný ako zbytok tej party. Vlastne, som sa s ním nikdy nerozprávala ani nehádala. Nevedela som kto to je ale Bonnie ho poznala.

,,Matt! A ja naivka som si myslala , že sme priatelia!" naoko sa hnevala ale vzápetí sa na neho vrhla a stiahla ho k nám. ,,Elena, toto je Matt Donovan, jediný slušný hnusák z Lockwoodovskej party. Matt, Elena Gilbertová," predstavila nás.

,, Ahoj," usmial sa. Ja som sa žial na viac ako úsmev nezmohla. Bol milý to hej, ale v tomto ohlade som bola ako Caroline.

Lockwood! To teda určite nie!

Diskusná téma: 1.kapitola: Elena Gilbert- Lockwood (a ktokoľvek s ním spojený) nie!

:)

Nienna | 08.02.2013

Jéj, chválim nápad aj prevedenie :-) Je zaujímavé čítať o ich živote pred všetkým tým šialenstvom, do ktorého spadli, som zvedavá na pokračovanie :-)

Re:Nienna

Bannie | 08.02.2013

Ďakujem :-))

Koment

Janka-Jenna | 08.02.2013

No Baši, myslím, že sa všetkých ktorý čítali (alebo budú čítať) túto poviedku môžem prehlásiť, že si svoju historicku prvú kapitolu historicky prvej kapitolovky napísala na jednotku z hviezdičkou :-D Naozaj super napísané a Elenu v ´pred upírskom živote´ alebo ako to mám nazvať, si vystihla naozaj super :-D

Re:Jenna

Bannie | 08.02.2013

Ďakujem veľmi pekne Jenn, teší ma, že si to konečne niekto prečítal. Veľké vďaka tiež za komentár a som rada, že sa mi aspoň trošku podarilo. :-))

Záznamy: 1 - 4 zo 4

Pridať nový príspevok